FA-basen Palios avgick

Sven-Göran Erikssons chef, det engelska fotbollsförbundets vd Mark Palios, avgick på söndagen från sin post. Det gjorde även förbundets informationschef Colin Gibson efter det att det kommit ut att han försökt sälja FA:s historia till brittisk press för att rädda Palios och ”sätta” dit Eriksson.

Enligt uppgifter i England stärker de senaste dagarnas händelser Sven-Göran Eriksson möjligheter att få fortsätta som engelsk förbundskapten.
Idag fick Sven-Göran Eriksson också stöd av den tillförordnade chefen för FA, David Davies. Till nyhetsbyrån Reuters säger Davies:
– Sven har nått stora framgångar var han än har arbetat och han är populär och högt respekterad av spelarna. Han är en av de mest framstående tränarna i världen och det är därför som så många vill anställa honom.

Mark Palios har, likt Eriksson, utpekats för att ha haft en affär med en sekreterare på förbundet. Nu har alltså Palios valt att avgå. På torsdag skall FA ha ett möte med Sven-Göran Eriksson angående turerna kring den uppmärksammade affären.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se