BORÅS

Nu ska Boråsarna dansa med staden

1:34 min

Idag var det premiär för något alldeles nytt i Borås - danspromenader. Med hjälp av en mp3-spelare från turistbyrån får du instruktioner om vart du ska gå och hur du ska röra dig för att bli ett med staden.

Du befinner dig nu i Borås stadspark vid "Matehunting". Det är en skulptur som ser ut som en kanin. Se, lyssna och känn...

Så låter det om en nyhet som nu lanseras i Borås - danspromenader. Med hjälp av en mp3-spelare från turistbyrån ges instruktioner om vart man ska gå och hur man ska röra dig för att "bli ett med staden".

Tanken är att man ska utforska sin omgivning, och inte minst - att utforska sig själv.
Den som tagir fenomenet Dancewalks (danspromenader) till Borås är danskoreografen Anna Asplind.

– Jag har fått frågan om det "är schottis eller balett?", men det är inte en sådan traditionell dans utan handlar mer om rörelse.

Vad får man ut av det?

– Det är många som sagt till mig att det är otroligt frigörande och härligt. från min sida är det en liten frågeställning: vad har vi för normer i samhället, vad är ok och inte ok att göra?

– Det är många som är nervösa innan och undrar hur man kan göra något och "jag vill inte dansa på gatan". När de väl gör det är det väldigt många som inser att det är ok att exempelvis hoppa i en trappa eller så.

Ninos Chamoun
ninos.chamoun@sr.se