Milan Sevo berättar om bilderna på kungen

0:34 min

Efter att Ekot berättat om att nära vänner till kungen kontaktat grovt kriminella för att köpa en dementi och få det bildmaterial källan uppgett sig ha, var det ett stort medieuppåd på presskonferensen om boken "Den Svenske gudfadern" i dag. För första gången uttalade sig också bokens huvudperson, den som gangsterledare utpekade Milan Sevo, om händelserna.

Milan Sevo hävdar nu själv att han blev kontaktad av en person som står kungens vänner nära.

Det kom då fram att närstående personer till kungen ville köpa en dementi från den tidigare porrklubbsägaren  Mille Markovich.

Marcovic var en av huvudkällorna till skandalboken "den motvillige monarken" som släpptes i höstas.

– Jag kontaktades på telefon av en god vän som även han bor på Balkan. Han frågade om jag kunde komma till en annan stad här på Balkan och att det då gällde en då nyligen utgiven bok om kungen, säger Milan Sevo till Ekot.

Enligt Milan Sevo ska han och hans närmaste person, Daniel Webb, tagit sig till en stad på Balkan nästa dag där ett möte hölls.

Webb, som beskrivs som Sevos livvakt, var också den som spelade in de efterföljande mötena med bland annat direktören och affärsmannen Anders Lettström, en av kungens närmaste vänner.

I ett mail till Ekot nekar Lettström till att han pratat med Milan, Markovic och Webb.

Uppgifterna om att vänner som står kung Carl Gustav nära kontaktat grovt kriminella för att tysta en uppgiftslämnare berättade Ekot om i torsdags och kommer från författaren Nuri Kinos bok "Den svenske gudfadern" som handlar om Milan Sevos liv.

Många frågor på presskonferensen handlade om de påstådda bilder som de nära vännerna till kungen ville köpa.

Bokens författare Nuri Kino berättade att han hade sett bilder, men valt att inte ta med dem i boken, eftersom han inte kunde garantera dess äkthet.

Milan Sevo som bara var med en kort stund av presskonferensen via telefonlänk och inte svarade på några frågor, berättade att han också hade sett de påstådda bilderna, men att också han inte kunde säga om de är äkta eller inte.

– Svar ja, vi har sett en del material. Däremot vill jag reservera mig från de delarna eftersom vi inte har något med dem att göra, sade Milan Sevo.

Den före detta porrklubbsägaren Mille Marcovic, som kungens vänner ska ha velat påverka genom att kontakta Milan Sevo, var inbjuden till presskonferensen, men valde att inte komma.