Lennart Käll ny vd för Svenska Spel

6:31 min

Lennart Käll som närmast kommer närmast från Wasa Kredit, ett dotterbolag till Länsförsäkringar Bank, blir ny vd för Svenska spel. Han har tidigare varit chef för SEB Finans, Icabanken och Ticket Travel Group.

Lennart Käll tillträder tjänsten inom sex månader och ersätter tillförordnade VD:n Anders Hägg.

- Det blir en spännande och mycket inspirerande utmaning för mig att få leda och utveckla Sveriges största spelbolag på en marknad i förändring, säger Lennart Käll i ett pressmeddelande.

- Jag är väldigt nöjd att kunna presentera Lennart Käll som ny VD. Han har en gedigen och väl dokumenterad erfarenhet av utveckling och förändringsarbete samt försäljning och marknadsföring inom ett flertal bolag. Dessutom besitter han utmärkta ledaregenskaper som kommer att bli värdefulla i utvecklingen av Svenska Spel framöver, säger Svenska Spels ordförande Anitra Steen i samma pressmeddelande.

- Svenska Spel är ett spännande bolag, med ett starkt varumärke och många fantastiska produkter. Det finns en folklig förankring och en koppling till idrotten som jag lockas av. Jag blev väldigt glad över att få frågan om att bli ny VD och bestämde mig snabbt för att tacka ja, säger Lennart Käll.

- Jag blev också tilltalad av Svenska Spels speciella uppdrag, att balansera försäljningen av attraktiva spel med ett starkt socialt ansvar. Jag ser fram emot att utveckla spelansvaret som en kommersiell tillgång.

Lennart Käll kommer närmast från Wasa Kredit, ett dotterbolag till Länsförsäkringar Bank. Dessförinnan har han varit VD för bland annat SEB Finans och ICA Banken samt VD och koncernchef för Ticket Travel Group.

- Min erfarenhet av spel kan sammanfattas i några Lotto-rader med jämna mellanrum. Samtidigt har jag nästan 30 års erfarenhet från näringslivet inom olika branscher. Den gemensamma nämnaren under dessa år är att  jag alltid haft en tydlig konsumentinriktning och ett starkt kundfokus. Det kommer jag kunna tillföra Svenska Spel, säger Lennart Käll.

Enligt tidningen Sydsvenskan kommer Lennart Käll att kunna kvittera ut en månadslön på 300 000 kronor.