Skaplig campingsommar trots regn

Trots det dåliga sommarvädret har de uppländska campingvärdarna klarat sig hyfsat den här sommaren. Camparna har kommit, trots regnet. Det säger flera campingägare som Upplandsnytt pratat med.

Staffan Kallerud, som driver Ängsskärs Havscamping, säger att det bara kommit några få procent färre campare än vanligt.

- De gäster som har investerat i en husvagn eller husbil, de kommer ändå. Sen fanns det ju en gnutta hopp under den senaste månaden att det skulle bli bättre, men det har det ju tyvärr inte blivit, säger han. 

När campingägarna nu kan börja summera besökssiffror och intäkter så tycker ändå de flesta Upplandnsytt pratat med att sommaren varit skaplig. Maj och juni var sämre för en del, men juli nästan som vanligt.

När det gäller campinggästerna så tar sig de flesta ändå till sin förbeställda plats. De som däremot svikit är badgästerna och då sjunker förstås försäljning av exempelvis dricka och glass.

Campingvärden Lennart Lundkvist på Rullsand i Skutskär har bara fyllt sin parkering med plats för 7-800 bilar med badgäster ett par gånger den här sommaren.

Inne i Uppsala verkar det däremot ha kommit ungefär lika många turister som vanligt och i Enköping har man till och med slagit rekord i antal turister i år.

- Vi har haft en kanonsommar. De som ska gå parkvandringar bryr sig itne så mycket om vädret, säger Anna Lindberg på turistinformationen.