Kungavän medger försök att köpa dementi

1:23 min

Kungens vän Anders Lettström tar på sig skulden och medger att han varit i kontakt med kriminella för att stoppa känsliga uppgifter. Ekot kunde i torsdags publicera ljudupptagningar från de möten Lettström haft med utpekade gangsterledaren Milan Sevos företrädare i Sverige.

På de inspelningar som Ekot tagit del av hörs Anders Lettström diskutera möjligheterna till att betala för en dementi och för bilder källan säger sig ha.

Anders Lettström träffade Daniel Webb, den utpekade gasterledaren Milan Sevos företrädare, veckan efter att skandalboken Den motvillige monarken, fått stor uppmärksamhet i media.

Daniel Webb säger att han fick i uppdrag att kontakta förre porrklubbsägaren Mille Markovic, som var en av huvudkällorna till boken för att få en dementi och för att få köpa det bildmaterial Markovic sagt sig ha. 

Då dementerade Anders Lettström uppgifterna men nu erkänner Anders Lettström via e-post. Han skriver till flera nyhetsredaktioner att han hade tagit kontakt med Daniel Webb och det var något som blev honom "övermäktigt i en jakt på sanningen och med ambitionen att ställa allt till rätta".

Lettström skriver vidare att det var "omdömeslöst" och att han vill be sin familj, alla sina vänner och inte minst Kungen om ursäkt för att de har skadats av sitt alldeles egna initiativ.

Lettström tar på sig hela skulden och skriver att han tar en timeout från sina förtroendeuppdrag. Han skriver att han ska göra allt för att lindra de eventuella skador han kan ha orsakat.

Vi har försökt nå Anders Lettström för en kommentar, men han har inte svarat på telefon eller e-post.