BESLUT IDAG:

Jenny Kallur lägger av

1:16 min

Jenny Kallur har i dag meddelat att hon slutar med tävlingsidrotten. Precis som tvillingssystern Susanna har Jenny varit skadedrabbad en längre tid, och beslutet att lägga av har främst att göra med att en fot vägrar att bli riktigt bra.

– Jag kan jogga men när jag ska höja intesiteten så gör det ont, och jag är i sådana fall tvungen att ta ytterligare en cortisonspruta eller göra något ingrepp. Och det är väl inte så jättelysande utsikter för att det ska bli helt bra, och jag vill inte riskera att få några problem så att jag inte kan motionera och hålla mig frisk och glad hela livet, säger Jenny Kallur.

Var det ett svårt beslut att ta?

– Det är klart att det var, friidrotten har varit en så stor del av mitt liv som jag har satsat på väldigt hårt. Det är klart att jag funderade både en och två gånger innan jag fattade beslutet. Samtidigt tycker jag inte att det är värt att riskera att få problem med kroppen framöver.

Vad tänker du göra nu?

– Jag har börjat plugga här i Stockholm och har ett år kvar, jag pluggar till copywriter, och det trivs jag jättebra med. Det känns skönt att jag har något att lägga min energi på, säger Jenny Kallur.

Dalanytt
dalanytt@sr.se