Italien: Roma värvar Perrotta

Italienska storklubben Roma har tröttnat på att tappa stjärnspelare. Nu har man i stället  börjat förstärka truppen. Chievos landslagsman Simone Perrotta, 26, kontrakterades i dag.

Ekonomiskt hårt ansatta AS Roma har brandskattats på klasspelare under sommaren. Först gick argentinske landslagsbacken Walter Samuel till Real Madrid, därefter lämnade brasilianaren Emerson Stadio Olimpico för Turin och Juventus.

Nu har man dock börjat använda de inkomna slantarna. I dag inhandlades Chievos landslagsmittfältare Simone Perrotta till reapriset 55 miljoner kronor. Perrotta, 26, var en av Italiens främsta under sommarens EM-slutspel och har under flera år varit på väg till någon av landets större klubbar. Bland annat Inter har varit på tapeten.

Till slut blev det ändå Roma – och huvudstadsklubben verkar inte nöja sig med det. Nu riktas blickarna mot Parmas superlöfte Alberto Gilardino, en 22-åring som förra säsongen slutade tvåa i Serie A:s skytteliga.

Gilardino har blickarna på sig från många håll. Bland annat Juventus och Real Madrid har visat sitt intresse för den nyblivne A-landslagsmannen. Gilardino själv är dock helt inriktad på en flytt till Roma.
  – Det vore en dröm att få spela med Totti och Cassano inför 70 000 åskådare, säger huvudpersonen till italiensk media.

Viktor Barth-Kron
viktor.barth-kron@sr.se