"Många arbetslösa är bara lata"

2:09 min

Bor du i Stockholm, är helt frisk men ändå arbetslös, ja då är du faktiskt bara lat. Det säger Rickard Djursén, Stockholm. Enligt honom är det inte konstigt att folk blir lata så som det daltas med allt och alla, exempelvis genom fas 3:

Vad tycker du, daltas det för mycket med arbetslösa?

Rickard Djurséns uttalande upprörde arbetslösa Vanda Bujila i Växjö, hon tycker dessutom att man som arbetslös ofta blir nonchalant bemött av arbetsgivare:

Fotografen Jan Nordén i Lund har tagit emot flera arbetslösa inom Fas 3 och har inte alls uppfattat dem som lata, snarare blyga. Så här skriver han i sitt mejl: 

Även Larry Roos i Stockholm tror att alla människor i grunden vill arbeta, men kanske har tröttnat på att söka jobb efter en lång tids arbetslöshet:
 

Det finns de som håller med Richard, men som inte törs säga det i radio. Ring P1 fick ett mejl från "Karin": "Jippiiii, äntligen nån som TÖRS säga sanningen!!" ..."Dom åsikterna får man inte ha åtminstone inte här i Norrbotten! Jag har absolut samma erfarenhet erbjuder man jobb så är inte sällan svaret; nä jag har stämplingsdagar kvar!!!" mvh Karin (fegis)