Gräsrot ger Håkan Juholt klart godkänt

1:44 min

Juholt skötte sig bra i partiledardebatten, det tyckte Bertil Brorsson, 72 år och medlem i socialdemokraterna sedan 1968. Tillsammans med Ekots reporter tittade han på dagens debatt.

– Vi kommer inte att lägga ett enda ofinansierat förslag i riksdagen, sa Håkan Juholt i dagens debatt som följdes från tv-soffan av Bertil Brorsson.

– Det var en bra slutkommentar tycker jag. Han var duktig och samlad och samlade sig i slutet, säger han.

Bertil Brorsson är bosatt i Stockholm men kommer ursprungligen från Blekinge och har jobbat som arbetsförmedlare på flera orter i landet.

Sedan 1968 har han varit medlem i socialdemokraterna.

– Jag har alltid varit intresserad av politik och naturligt att vara med i ett parti, säger han.

Han tycker att Juholt höll sig till den traditionellt socialdemokratiska linjen och att det är något som kommer att gå hem ute i landet.

– Han lyfte fram det som är signum för socialdemokratin. Både det som varit och jag tycker att det var framtidsinriktat med högre ambitioner, det nämnde han flera gånger.

I debatten fick Håkan Juholt kritik för oklarheter i den ekonomiska politiken, men Bertil Brorsson tycker att han svarade bra efter förutsättningarna.

 – Både han själv och andra påpekade att han varit ledare i två månader, så man kan inte står till svars för det som varit innan men ambitionen tycker jag är rätt, säger Bertil Brorsson.