Kilafors

Åsa Jinder + Kilafors = sant

1:41 min

I sommar sätter Åsa Jinder upp en helt nyskriven musikal i Kilafors. "Det hände i Hårga" heter den och den bygger på Åsa Jinders egna låtar. Och den handlar om den omöjliga kärleken.

– Det handlar i grunden om alla människors rätt att älska vem de vill. Och tanken på att man kan missa otroligt mycket om man inte vågar skrapa på ytan lite hos sina medmänniskor och se det som finns under, säger Åsa Jinder.

Bygger på Åsas musik
I mitten av juli är det urpremiär för musikalen "Det hände i Hårga" som bygger på musik Åsa Jinder skrivit under sina år som artist. Även manus har hon skrivit själv.

Det var för fem år sedan hon började fundera på att sätta upp en musikal, men trots att det snart är dags för premiär är hon inte särskilt nervös.

– Jag blir mest nervös över att alla andra tycker att jag borde vara lite mer nervös, säger hon.

Hårdrockare i en huvudroll
Alla i ensemblem kommer från Hälsingland och en huvudrollerna spelas av Erik Lund Jonsson som tidigare aldrig stått på en teaterscen och bara sjungit hårdrock.

– Det känns bra! Jag var nervös tidigare men det har börjat lugna ner sig för det börjar kännas att man lär sig allting och man får ett lugn i det man gör. Man vet att man fixar det när man har nött på det. Så just nu känns det bara bra och jag längtar faktiskt till premiären, säger Erik Lund Jonsson.

Magnus Hansson
magnus.hansson@sr.se