Sommarsamtalen 2011

I första programmet 27 juni möter Katarina Hahr Dramatenchefen Marie-Louise Ekman i  ett samtal om hur det var att växa upp i ett stormigt hem och hur det har påverkat henne både som konstnär och förälder.

4 juli möter Katarina Hahr författaren Carina Rydberg som berättar om hur trött hon är på allt tjat om barndomen. Det tynger henne inte längre att hon blev mobbad som liten.

Serien sommarsamtalet fortsätter 11 juli med skådespelaren och regissören Staffan Westerberg som säger att man ljuger om sina minnen, men att summan av kardemumman gör att det blir sant för en själv. Hans dockteater växte fram i barnkammaren i sorgen efter hans storebrors död.

18 juli hör vi serietecknaren Charli Christensen. Han berättar om hur han tidigt börjar rita serier och hur det var  när han sökte upp sin pappa som 18 - åring och hur pusselbitarna föll på plats. Katarina möter honom i den lägenhet på söder i Stockholm där han satt i badkaret och uppfann Arne Anka.


Den 25 juli tar Martin Dyfverman upp stafettpinnen och möter i första samtalet skådespelaren och sångaren Sven-Bertil Taube. Han har då firat taubarnas 50-årsjubileum (!) på Gröna Lund i Stockholm och avslöjar hur han gör vissjungande och film till intim konst.

Den 1 augusti är det dags för ett inte lika känt skådespelarpar: Anja Landgré och Kenneth Risberg. De har valt att vårda sin kärlek och lust till jobbet bland annat genom att bo enkelt, men vackert vid Bergslagssjön Snyten och i sommar spela tillsammans i närbelägna Norberg.

Veckan efter - 8 augusti - hör vi en av dem som politikerna ibland beskriver befinna sig i "utanförskap". Ylva Wilhelmsson som kraschat efter 35 års jobbande som sjuksköterska och fått börja om från början. "Utslagen, jo - men det är de inslagna som ska ut!", säger hon.

Sista Sommarsamtalet blir på Fårö, med öns egen präst, Agneta Söderdahl. Hon fick Ingmar Bergman att börja gå i kyrkan igen - efter 70 år. Men nyligen togs tjänsten ifrån henne. Församlingsborna protesterar. De vill ha "sin" präst tillbaka. Sänds den 15 augusti.

Alla sommarsamtalen går i repris samma vecka, både natten till tisdag kl 00.30 och på lördagen 19.03. Lyssna in åtta spännande möten då - eller här på hemsidan när de har sänts!