Saabs vd träffar tidigare ägaren GM

0:57 min

Enligt uppgifter från Saab fortsätter arbetet med att hitta nya pengar. Efter att tidigare ha sökt finansiering i främst Kina så har bolagets vd Victor Muller nu åkt till USA, bland annat för att träffa förra ägaren GM. 

Saab har den senaste tiden försökt sälja sina fastigheter för att snabbt få loss pengar till de mest akuta utgifterna.

Enligt bolagets informationschef Eric Geers så var man nära en affär men i sista stund blev något fel, och då hade man helt enkelt inte pengar att betala lönerna med.

– Vi hade fortfarande en känsla av att vi skulle kunna komma i hamn med en affär, vi försökte komma ut med betalningen i rätt tid men nu blev det inte så, säger han.

Nu fortsätter arbetet för Saab att sälja sina fastigheter. Vd Victor Muller, som tidigare raggat finansiärer i Kina, har nu gett sig av västerut till USA, där han bland annat ska träffa Saabs förra ägare GM.

– Han har en hel del på sin agenda, att träffa GM är en komponent. Det är en hel del andra saker som han gör. Förhoppningsvis kan det komma väldigt snart, men jag kan inte lova något och vill inte spekulera, säger Saabs informationschef Eric Geers.