Mullsjö

Riv efter kondomer under Nyhemsveckan

1:42 min

Ryktet har gått en längre tid. Nu är det bekräftat. Att aldrig säljs det så mycket kondomer i Mullsjö som under pingströrelsens årliga sommarkonferens Nyhemsveckan.

– Ja, jag kan dra en liten anekdot; jag hade en av mina anställda, hon sa, ska vi inte sprätta upp här och sälja styckvis, men så fräcka var vi inte, säger Karin Gustavsson som är butikschef på Coop Konsum i Mullsjö.

Men det ligger lite sanning i ryktet alltså?
- Ja, det kan vi nog säga.

Ja, det är alltså inte bara lovsång, bön och bibelstudier som folk ägnar sig åt på Nyhemsveckan strax utanför Mullsjö. Pingströrelsens stora sommarkonferens inleddes för en dryg vecka sedan med en ungdomshelg, och ryktet säger att dejting lockar minst lika mycket som att gå på möten i det talltäta Nyhemsområdet. Ungdomarna vi träffar håller med, men det verkar vara ett känsligt ämne.
– Inga kommentarer, säger flera av dem.

Att det dejtas en hel del under Nyhemsveckan är inte någon hemlighet för personalen. Lisa Agnebring är en av ungdomsledarna som finns på plats.
– Det där får dom sköta själva, men jag tror ungdomarna behöver hitta sig själva först och främst.

Under ungdomshelgen anordnades ett seminarium om just sex och relationer och syftet var att uppmuntra ungdomarna till att vänta med sex till efter de gift sig.
– Vi tror det är nåt som Gud tänkt för bara två människor.