SOCIALA NÄTVERK

Försöker knocka fejjan - nu igen

Google gör nu ett nytt försök att starta ett community som ska konkurrera med Facebook. Projektet heter Plus och det fungerar ungefär som "fejjan". 

Men frilansjournalisten Fredrik Wass tror att det ska mycket till för att Google plus ska kunna konkurrera ut Facebook.  

Google plus har ännu inte öppnats för allmänheten utan är bara tillgängligt för en mindre grupp och i nuläget kan man bara bli medlem om man får en invite från någon som redan är med.

Men enligt ett pressmeddelande från Google där man kan läsa om det nya communityt så ska man kunna lägga upp bilder och uppdatera sin status precis som man kan göra på Facebook.

En av skillnaderna mellan de olika sociala nätverken är att i Google plus kan du dela in dina vänner i grupper på ett annat sätt än på Facebook, så om du skriver som status att du är ute och krökar en lördagkväll inte kan läsas av jobbarkompisarna till exempel.

Men det kommer bli svårt att rubba Facebooks ställning tror Fredrik Wass som är frilansjournalist och skriver mycket om internet.

– När användare väl har valt ett nätverk finns det en tröghet att lämna det, säger han.

– Även om det här Google plus kommer och visar sig vara tekniskt mycket bättre än facebook så är det inte säkert att vi lämnar facebook för det handlar ju om att vi vill vara där våra vänner är.

Men han säger också att trenderna på nätet kan vända snabbt, även om antalet användare på Facebook just nu blir fler och fler. 

– De som skulle kunna hända är att Facebook försämras väldigt mycket på kort tid.