Oroligheterna i Grekland fortsätter

1:57 min

Protesterna mot Greklands sparpaket väntas fortsätta i dag när parlamentet ska rösta igenom de lagändringar som måste till för att besparingarna ska bli verklighet.

Efter omröstningen i parlamentet igår var det oroligt under både kvällen och natten. Stenar flög i luften och tårgasen låg stundtals som en dimma. De våldsamma sammandrabbningarna mellan demonstranter och polis pågick timme efter timme i går.

På Syntagmatorget och de kringliggande gatorna är det fullt av utbrända soptunnor och flera hotell, kontor och butiker har fått sina fönster krossade.

Kravallerna började strax efter lunch i går men blev allt mer intensiva efter att det grekiska parlamentet under eftermiddagen röstade igenom det här i Grekland så avskydda sparpaketet.

Ett paket som innebär besparingar på närmare 250 miljarder kronor och utförsäljning av statliga bolag.

Men omröstningen han knappt avslutas innan debatten i parlamentet återupptogs på nytt, för i dag följer ytterligare en i omröstning om besparingsåtgärderna.

För att paketet ska kunna gå att genomföra krävs lagändringar som ledamöterna måste ta ställning till. Ändringarna har godkänts av finansutskottet och regeringskällor säger till TT att stödet i parlamentet troligtvis blir detsamma som i går.

– Jag tror på samma resultat, alla bryr sig bara om sin egen makt och ställning, ingen bryr sig om landet, säger demonstranten Helena.

Blir det ytterligare ett ja i dag så kommer Eurogruppens finansministrar med största sannolikhet på söndag ge grönt ljus för nästa utbetalning av nödlån till Grekland.