Eurozonsmötet

Mycket oklart kring nytt grekiskt räddningspaket

1:50 min

Euroländernas finansministrar är beredda att ge billigare lån till utsatta länder och är även redo att skapa en mer flexibel europeisk räddningsfond i ett försök att stävja eurokrisen. Men några mer exakta besked om hur det nya grekiska räddningspaketet kommer att se ut presenterades inte vid mötet i Bryssel igår kväll.

– Vi kommer att slå vakt om stabiliteten i Euroområdet. Det budskapet gav eurogruppens ordförande, Luxemburgs finansminister Jean-Claude Juncker sent igår kväll efter ett åtta timmar långt möte här i Bryssel.

Men som väntat presenterades ingen färdig plan när det gäller ett andra räddningspaket för Grekland, en sådan ska mejslas ut av tjänstemän den närmaste tiden.

Men man säger sig nu vara beredd att ta till ytterligare metoder för att garantera stabiliteten och förhindra att krisen sprider sig. Bland annat är man redo att sänka räntan på lånen till Grekland och andra länder som får nödlån och man är även beredd ge nya befogenheter åt ESFS, den europeiska räddningsfonden.

Mer detaljer ska presenteras inom kort, men något exakt datum för det angav Jean-Claude Juncker inte.

– Det kommer inte att ske lång in i framtiden utan snart, så snart som möjligt säger Jean-Claude Juncker.