vm-bronset

Svensk firande i Heidelberg efter segern

2:02 min

I natt har det firats i Heidelberg. Det svenska damlandslaget i fotboll gick ut på stan efter middag och en del glas champagne för att fira bronsmedaljerna efter segern över Frankrike med 2--1. Den svenska sången hördes över stan.

När sången tystnat och gått över till helgmålsringning i Heidelbergs alla kyrkor, hade solskenet från i går förbytts i ett ihållande regn. Men bland spelarna var det ändå idel solsken.

Försvarspelaren Annica Svensson trodde att fotbollskarriären var slut för ett år sedan då hon skadade sitt knä mycket allvarligt. På ett år har hon gjort en fantastisk comeback. Hon kom med i landslaget för första gången för knappt ett år sedan, har nu tagit bronsmedalj och satsar på OS nästa år.

--Nu kommer man självklart att satsa allt för att få komma med på ett OS. OS är ju det största man kan vara med om som elitidrottare över huvud taget, säger hon.

På måndag tas bronslaget emot på Götaplatsen i Göteborg. Men i dag bänkar sig de svenska spelarna på läktaren för att se VM-finalen mellan USA och Japan.

Ska man se till statistiken så borde USA vinna. På 25 möten lagen emellan har Japan inte vunnit en enda gång. Men det var före den här turneringen – nu har Japan tagit ett rejält kliv upp i världseliten. Så USA får se upp med deras kvicka och bollskickliga anfallspel. så att laget inte fastnar i samma fälla som svenskorna gjorde.

USA:s tränare, svenskan Pia Sundhage har sitt eget lilla sätt att få ner nerverna hos sina amerikanska spelare innan match, med en speciell sång.