Avlyssningsskandalen

Murdoch frågas ut om skandalen

I en utfrågning i det brittiska parlamentet idag kommer Rupert Murdoch, ägaren till News Corporation, koncernen där News of the World ingick, för första gången uttala sig om avlyssningsskandalen. Men på stan i London är folk tveksamma till om utfrågningen kommer att ge något.

– Ingenting. Jag tror att en man som varit internationell mediemogul så länge är expert på att inte svara på frågor, säger John Manns.

Rupert Murdoch har tillsammans med News Internationals styrelseordförande James Murdoch och tidigare chefredaktören för News of the World Rebekah Brooks kallats till utfrågningen.

Politikerna vill ha svar på vad de vet om News of the Worlds telefonavlyssning och misstänkta mutor till poliser. Men frågan är vilka svar de kommer att ge, när de utfrågas under ed senare i dag. Både Rupert och James Murdoch har tidigare sagt att de inte vill förekomma polisutredningen.

Och Rebekah Brooks, som greps i helgen misstänkt för inblandning, kan enligt experter komma att hänvisa till polisutredningen också hon. En utredning hon nu är en del av.

Londonbon Claire Hickmann är också tveksam till vad dagens utfrågning kommer att ge.

– De har ju tidigare undvikit det till varje pris, så det ska blir otroligt intressant att se vad som faktiskt händer, säger Claire Hickmann.

Avlyssningsskandalen växer för varje dag. Omkring 4000 personer han ha avlyssnats och tidningen misstänks också ha mutat poliser för att komma över känslig information. Totalt 10 personer har gripits, misstänkt för inblandning och Londonpolisens två högsta chefer har avgått efter kritik över deras nära relation till tidningen.