Lasso

Annie om beslutet att tacka ja

0:33 min

Hon har vänt och vridit på frågan. Till slut bestämde hon sig för att hon vill bli partiledare för Centern. För P4 Jönköping berättar Annie Johansson hur hon ser på sin unga ålder och möjligheten att kombinera barn och karriär.

Tidigare idag presenterade Centerns valberedning sina tre huvudkandidater till vem som ska ta över efter Maud Olofsson som partiordförande. De tre är Annie Johansson, riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson från Värnamo, Anna-Karin Hatt, IT-minister från Gryteryd i Gislaveds kommun och Anders W Jonsson, barnläkare och riksdagsledamot från Gävle.

Annie Johansson säger till P4 Jönköping att det känns skönt att ha landat i att vara en av partiledarkandidaterna.
– Det har varit en lång process och beslutet var svårt, partiledarfrågan berör ju fler människor än mig, men det känns skönt nu att ha landat i att jag gärna vill bli partiledare för Centerpartiet.

Är det en fördel eller nackdel att du är så ung som nyligen fyllda 28 år?
– Politiska uppdrag bygger på förtroende och inte på födelseår.

Du är ju också i den ålder då många skaffar barn, hur ser du på det?
– Ett modernt ledarskap handlar om att kunna kombinera familjeliv med karriär, det måste gå att förena.

Annie Johanssons pappa är även han toppolitiker, då på lokal nivå. Hans-Göran Johansson är ordförande för kommunstyrelsen i Värnamo och han berättar för P4 Jönköping idag att hans dotter Annie alltid varit ambitiös.

– Har hon bestämt sig för att ställa upp i valet till partiledare kommer hon att satsa 110 procent, säger Hans-Göran Johansson.

Han är en stolt pappa som nu ser sin dotter, Annie Johansson, bli nominerad till en av dem som kan ta över ledarskapet i Centerpartiet.