Papandreou lättad

1:37 min

Den grekiske premiärministern Giorgos Papandreou utryckte en slags lättnad när Eurozonmötet avslutades. Om han i själva verket var nöjd eller inte kommer historien att utvisa. Men han sade att paketet "lättar på bördan för det grekiska folket".

 – Vi är ett stolt folk, ett kreativt och industriellt folk, det enda vi ber om är att få göra stora förändringar i vårt land och vi tänker implementera de här förändringarna, sade Greklands premiärminister.

Klart är att även med detta paket i ryggen, väntar ett monsterjobb på hemmaplan. Nu har två stora steg tagits. Nämligen att driva igenom sparbesluten i det grekiska parlamentet och i går kom så stödet utifrån.

Men det svåraste återstår, att övertyga det grekiska folket och att genomföra det som Grekland har lovat långivarna.

När Papandreou kommer tillbaka hit i Aten väntar fortsatta strejker, protester och demonstrationer som redan kostat Grekland stora pengar i bland annat uteblivna turistinkomster.

Än så länge finns inga kommentarer från det främsta oppositionspartiet Ny Demokrati, som motsätter sig stora delar av den grekiska sparplanen och sedan en tid tillbaka krävt nyval.

Folket kommer inte att acceptera att de inte har någon framtid eller några jobb. Då kommer torgen att fyllas med folk på nytt sade vänsterallaiansens ledaren Alexis Tsipras.