Anders Behring Breivik har erkänt delar i förhör

Antalet döda i gårdagens våldsdåd i Norge är inte fastställt ännu. Det kan bli fler. Både från blodbadet på ungdomslägret på Utöya och från bombningen av regeringskvarteret i centrala Oslo, sa polisen på en presskonferens i kväll. Fyra eller fem saknas fortfarande bland ungdomarna på Utöya.

Det kan bli sammanlagt nästan hundra döda i värsta fall. Utöver de fyra eller fem saknade på ungdomslägret hittar man fortfarande kroppsdelar i det sprängattentatsdrabbade regeringskvarteret i Oslo, bekräftar vice polismästare Svenung Sponheim.

Det kan betyda att det är fler än de hittills bekräftade sju döda som miste livet där. På Utöya kan det alltså handla om 90 döda när summeringen är klar.

Förhören med den misstänkte förövaren, den 32-årige Anders Behring Breivik är full gång och han nu också fått en försvarsadvokat, en som han själv har valt, men som vill vara anonym, åtminstone tills vidare.

Under förhören har Anders Behring Breivik, som greps utan att göra något motstånd, erkänt åtminstone delar av det han anklagas för i skottdramat:

Han har erkänt att han sköt, men det är fortfarande inte helt klarlagt om han var ensam eller ej.

En del vittnesuppgifter ger vid handen att också någon annan avlossade skott.

– Vi är överhuvudtaget inte säkra på om han var ensam, det är en av de saker förundersökningen nu koncentrerar sig på; att få vittnesuppgifterna bekräftade eller avskrivna, säger Svenung Sponheim.

Det är nu också klart att sprängladdningen som förstörde regeringskvarteret i centrala Oslo var placerad i en bil.

På den misstänkte 32-åringens gård har polisen hittat massor av gödselmedel som kan användas för att tillverka en bomb.