Happy Meal med krypande innehåll

Familjen Bergström fick en obehaglig överraskning när de köpte Happy Meals på Mc Donalds i Uppsala. Det var något som rörde sig i ett av matpaketen.

- När vi kommer en bit utanför stan skriker min dotter att det är ett stort, äckligt djur i hennes påse. De börjar ju skrika och hulka och säga att de ska spy så jag får stanna bilen.

Tommy Bergström lyste med mobiltelefonen och hittade ett tre till fyra centimeter långt djur.  En kackerlacka.

- Jag trampa lite lätt på den och det var ju som att trampa på ett kastanjeskal. Det var torrt och knastrade.

Pelle Bergström åkte tillbaka till Mc Donalds och visade upp påsen med insekten för killen bakom disken. Han frågade om de ville ha ny mat. Men barnen hade inte lust att äta längre och de fick pengarna tillbaka i stället. Pelle Bergström tycker det är dåligt att Mc Donalds inte bad om ursäkt.

Birgitta Mossberg är presschef på svenska McDonalds. Hon säger att kunderna självklart ska han en ursäkt och att hon trodde att de fått det.

Pelle Bergström gjorde en anmälan till kommunens miljökontor som kontaktade Mc Donalds. Restaurangchefen sa då att de sett kackerlackor utanför restaurangen förut,  men inte inne, berättar Yvonne Linée på miljökontoret. Mc Donalds har nu kontaktat en saneringsfirma för att bli av med sina nya husdjur.