Ikea-bolag i facklig strid

2:06 min

Ikeas dotterbolag Swedwood har hamnat mitt i en facklig strid i den första Swedwoodfabriken som öppnats i USA. Företaget har kritiserats hårt för usla arbetsförhållanden och för att ha motarbetat facklig etablering på företaget.

– Swedwood har vägrat låta oss komma in och prata med de anställda. Om vi inte kan prata med dem kan vi inte låta dem veta vilka rättigheter de har, säger Bill Street som jobbar på fackförbundet Maskinisterna i Virginia.

Det har förekommit klagomål på såväl borttagna lönehöjningar, en ohållbar arbetstakt, obligatorisk övertid och rasdiskriminering för de anställda på Swedwoods fabrik i Danville, Virginia som öppnades för tre år sedan.

Enligt Los Angeles Times har de 335 anställda på fabriken länge försökt organisera sig fackligt men säger att de mötts av en ledning som varit tydliga med att de inte tycker att det ska finnas något fackförbund på fabriken.

I dag kommer en omröstning att genomföras bland de anställda om fackligt arbete ska förekomma på fabriken i Danville, Virginia.

Ikea står bakom något som kallas för IWAY, vilket är Ikeas garanti för att internationella konventioner och deklarationer efterföljs. Detta innefattar även grundläggande principer och rättigheter i arbetet.

Per-Olof Sjöö är förbundsordförande för GS facket för skogs- trä- och grafisk bransch. Han tycker att Ikea och Swedwoodledningen i Sverige borde ha ingripit i företagets tillvägagångssätt på fabriken:

– Den grundläggande kritiken vi har haft mot Swedwood och Ikea det är att vi tycker att man borde ha stött den här processen som har pågått i Danville på ett litet mer offensivt sätt

Ingrid Steen är informationsansvarig på Swedwood International och vill inte bemöta kritiken från det svenska och amerikanska fackförbundet men välkomnar en omröstning kring fackligt arbete på fabriken.

 – Vi har i samtal och dialog med facket uttryckt att vi vill att facket ska begära en omröstning så att de får ett klart och vi får ett klart och tydligt besked på vad våra medarbetare önskar, säger Ingrid Steen informationsansvarig på Swedwood International

Omröstning som kommer att genomföras under dagen lär inte leda till några dramatiska förändringar men de anställda får möjlighet att bilda fackklubb, utse förhandlare och förhandla avtal på arbetsplatsen.

– Vi hoppas att det blir ett tillfälle för oss att sitta ner och förhandla i god anda och försöka lösa problemen, säger Bill Street.