S i Fagersta säger nej till middagsfirande

Fagerstas socialdemokrater har ändrat sig när det gäller den middag som ska hållas i samband med Fagerstas 60-årsfirande av stadsrättigheterna i september.

Middagen för 75 000 kronor som ska finansieras med skattemedel kostar för mycket när kommunen sparar på annat tycker socialdemokraterna i Fagersta och nu har de ändrat sig  och nu tänker de inte vara med på middagen.

- Jag är lite förvånad och det kastar lite av ett löjets skimmer över kommunen. Framför allt är jag förvånad över att de först varit med och godkänt firandet men nu backar ur för att det kostar för mycket, säger kommunalrådet Stig Henriksson (v).

Middagen är till för speciellt inbjudna gäster och kostnaden uppgår till 75 000 kronor och förutom middagen så har kommunen spenderat uppskattningsvis 400 000 kronor på firandet av stadsrättigheterna.

- Vi tycker att när kommunen håller på att spara kronor överallt annars i verksamheten så bör vi inte lägga så här mycket pengar på en middag, säger socialdemokraten Helmut Hoffman. Därför tackar vi nej till middagen.

Enligt en undersökning som Fagersta-Posten gjort kommer däremot flertalet inbjudna socialdemokrater från grannkommunerna att delta i middagen som hålls den 10 september.