Inget beslut om Syrien i FN:s säkerhetsråd

1:33 min

I Syrien fortsatte militärens attacker sent i går kväll, trots att fastemånaden Ramadan har inletts. Samtidigt höll FN:s säkerhetsråd möte om utökade sanktioner mot regimen. Men de har ännu inte fram till något gemensamt uttalande:

Militärens våld under de senaste dagarna beskrivs som bland det värsta hittills sedan demonstrationerna mot den syriska regimen började i mitten av mars.

Under de senaste dagarna har fler än 150 människor dödats, varav de flesta i staden Hama, där protesterna har varit starka.

Att militärens attacker har fortsatt trots att fastemånaden Ramadan har inletts, tolkas som ett försök att skrämma inte bara demonstranter utan också omvärlden från att reagera, det säker Turkiets utrikesminister till BBC.

För omvärldens protester mot den brutala regimens metoder växer.

FN:s säkerhetsråd höll ett extramöte om krisen i Syrien i går kväll. USA och flera europeiska länder vill att rådet starkt ska fördöma regimens våld mot civila.

Ryssland och Kina sätter sig emot ett allt för starkt fördömande, men Ryssland har i sitt skarpaste uttalande hittills, sagt att man vill se ett slut på förtrycket i Syrien.

FN-mötet kommer att försätta senare i dag och någon form av reaktion är att vänta.

Medan EU utökar sanktionerna mot medlemmar av Syriens högsta ledning, så fortsätter den syriska regimen officiellt att förneka att protester förekommer, och säger istället officiellt att landets militär är under attack av beväpnade gäng och hyllar armén för att ha lyckats stoppa fienden.