Oro efter nattens skottlossningar

1:45 min

Tre skottlossningar skedde i natt och i går kväll på Hisingen. Vid ett tillfälle har där skott gått in i två lägenheter på Kåserigatan i Brunnsbo, genom fönster och innervägg.

Dessutom har två män blivit beskjutna i en bil och skottskadade i sina händer. Och igår kväll blev en annan person skjuten i benet i Backa.

– Det började i går kväll med en skottskadad person. Under natten här har det kommit in, strax efter klockan två, två personer till Östra sjukhuset, som då uppger att de blivit beskjutna i en bil på Hisingen. De har med sig bilen till sjukkhuset och där kan vi konstatera att det finns skottskador i bilen, det säger polisens presstalesman i Västra Götaland Björ Blixter.

– Sen vid tretiden vid Brunnsbotorg, Kåserigatan Memoargatan så hör flera personer automateld, som iakttar två killar som försvinner från platsen på en moped. Där har vi inge gripen. Det som är oroväckande är att två lägenheter har fått kulor genom rutan och en innervägg. Dessbättre utan personskador. Men det känns som att nu börjar tre man att drabbas och det är djupt oroväckande.

Alla skjutningar har skett i Backa Brunnsbo - är det ett begynnande gängkrig?

– Det vill jag inte säga i nuläget, men det är heller inget vi kan utesluta. Det är för tidigt att uttala sig i en bestämd riktning.