Asiens börser drogs med i fallet

0:51 min

Gårdagens fall på USA:s och Europas börser påverkar nu börserna i Asien. De asiatiska aktiemarknaderna föll kraftigt när de öppnade för handel i dag på morgonen.

I Japan sjönk börsen med 3,4 procent, i Hong Kong med 4,4 procent och i Taiwan med nästan 5 procent. Det är den största enskilda nedgången på börserna i år och det är gårdagens stora fall på börserna i USA och Europa som nu drar med sig den asiatiska marknaden.

Gårdagens fall på Wall street är den största endagsnedgången på USA-börsen sedan finanskrisen 2008. I ett slag raderades den lilla återhämtning som USA haft i år.

Oron sprider sig över hela världen. Värdet på börserna i Australien, Nya Zeeland, Kina, Kuala Lumpur och Singapore sjönk stort när handeln öppnade i dag på morgonen. Handlarna i Asien fruktar nu att USA kan vara på väg tillbaka till en djup ekonomisk depression och att det finns en risk för att den europeiska skuldkrisen kommer att förvärras. Trenden under de första timmarnas handel i Asien är att de asiatiska investerarna nu vänder blicken från aktier till att handla med valuta och statspapper.