TRANEMO

Blöt stortävling i Ambjörnarp

1:38 min

Varken regn, skadade ben eller ålder hindrar deltagarna i helgens tävlingar i vattenskidor i Ambjörnarp. Där går bland annat SM för seniorer och en deltävling i Eurotour för handikappade av stapeln.

I dag, söndag, var det final. För deltagaren Martin Svensson, som var med i Old boy SM, blev det ett abrupt slut i grenen trick när han trillade i plurret.

– Jag tappade balansen, svårare än så var det inte, säger Martin Svensson.

Men trots att det är rätt klurigt att åka vattenskidor med två ben, fanns det dom som tävlade i Ambjörnarp i dag som åkte på ett ben. Eller som hade andra skador. Andreas Svensson var en av dem.

– Jag har ett medfött ryggmärgsbråck som gör att jag är förlamad i fötterna.

Hur påverkar det när du åker vattenskidor?

– Eftersom jag sitter ner på en lite bredare skida med en aliminiumsats på så påverkar det inte mig.

Slalom, trick och hopp var klaserna deltagarna kunde ställa upp i under helgens tävlingar i Ambjörnarp. Vattenskidåkarnas uppträdanden filmas från en båt och poängsätts sedan av domare. Förutom en allmän klass på morgonen gick alltså i dag både SM för seniorer, eller så kallade Old boys, och en deltävling i Eurotoru för handikappade. Ingermar Johansson är en av dom drivande arrangörerna. Trots söndagens regn är han nöjd med tävlingen.

– I går var en kanondag och vi fick väldigt fina resultat, många personliga rekord och en del svenska rekord också. Bland annat ett av Martina Rylander från Ambjörnarp, i trick för damer.