Asienbörsen föll men vände sedan

0:53 min

Osäkerheten på världens börser tycks fortsätta även idag. När de asiatiska börserna öppnade föll de med fyra till sex procent, men mot slutet av börsdagen vände det uppåt.

Men det är ändå minus på många håll. Tokyo stängde på minus 1,6 procent, Hongkong backade 2,6, Shanghai vände upp till plus 0,2 procent.

De asiatiska marknaderna föll för tredjehandelsdagen i rad. Det är en direkt följd av att handlarna i Asien fruktar att USA är på väg mot en recession efter Wall Streets stora fall igår.

De asiatiska investerarna lugnades inte av USA:s president Barack Obamas tal igår där han försök att lugna omvärlden.

En Amerikanska recession skulle slå hårt mot de asiatiska ländernas ekonomi. De flesta länderna har huvuddelen av sin export till USA och om handeln med USA minskar så kommer inte pengarna in i den omfattning som investerarna hoppas här i Asien.

Efter att börserna slutade på minus i går och nu fortsättar att falla så är det ett tecken på att marknaden verkar ha förlorat allt förtroende för politikernas åtgärder för att förhindra den finansiella krisen.

Precis som igår verkar nu investerarna här i Asien flytta sina investeringar från papper till guld som igår nådde rekordhöga priser.