skytte-EM

Missad EM-final ger extra motivation

6:55 min

Det är tur att Therese Lundqvist redan har fixat OS-kvotplatsen. Alla tre svenskor missade nämligen EM-finalen i skeet i Belgrad.

Det blev ingen lyckad dag för Sveriges damer i skeet. Bäst placerade sig Angelica Jansson med 16:e plats och 69 poäng. Therese Lundqvist blev 24:a, 68 poäng, och Nathalie Larsson 40:e, 63 poäng.

Jansson var dock nöjd med sin insats.

- Jag är jättenöjd, jag tycker att jag har gjort en riktigt bra tävling. Jag har jobbat stenhårt med mina nerver så jag är jättenöjd, säger hon till Radiosporten.

Men det är tur att Sverige redan har en OS-kvotplats Redan i våras ordnade Therese Lundqvist kvotplatsen till London genom en femteplats i en världscuptävling.

För två år sedan vann hon både junior-EM och -VM och nu har fått stöd från Sveriges olympiska kommitté, SOK, för att helhjärtat kunna satsa på skyttet.

I nuläget konkurrerar både Nathalie Larsson och Angelica Jansson om OS-kvotplatsen, det är VM om bara några veckor, men sannolikt får Lundqvist platsen.

- Jag kommer att fortsätta att kämpa på och träna vidare. Jag brukar ofta känna extra motivation efter en sådan här tävling så det kommer att bli bra, säger Lundqvist.

Även Larsson ska hem och träna lite extra inför VM.

- Jag ska köra på som jag har gjort hittills, det kändes rätt bra i övrigt. Det är lite finslip, annars kändes det bra mentalt sätt.

Jansson tror att de tre svenska skyttarna kan sporra varandra till bra resultat.

- Det kan nog bli riktigt bra om vi skjuter ordentligt allihop på VM, då kanske vi kan komma hem med något i bagaget.

Damernas skeettävling vanns av Cigdem Ozyaman, Turkiet, efter särskjutning. Hon slutade på 96 + 6 poäng, tvåa blev ryskan Marina Belikova, 96 + 5. Även bronset avgöras genom särskjutning och vanns av Öouiza Theophanous, Cypern, 95 + 4 poäng.


Robert Tennisberg
robert.tennisberg@sr.se

 

 
Sophie Gill
sophie.gill@sr.se