Sweden Social Webcamp

#Medieormen åker på Sweden Social Webcamp - ett sommarkollo för nördar

Snart sätter sig Sveriges Radio-nördarna i roddbåten och styr kosan mot Tjärö. För nu ska Medieormen få följa med ut och campa.

 och är på plats på , för att göra poddradio om den sociala webbens framtid.

Kärlek och respekt. Hur stark är bandet mellan radio och webb? Vad behövs för att få relationen att funka? Vem retweetar, vem trycker på gilla-knappen och vem fultwittrar?

Den 11 till och med 14 augusti är Medieormen roddbåten och vi lägger ut linan mellan geekön och lyssnarna på fastlandet.

Men hur stort är egentligen intresset att lyssna på oss nördar som får en klump i magen om vi inte är först med en inbjudan till nya plattformar som Google+?
Det här är några av de frågeställningar som väntar på att bli besvarade. Men vi stiger i land på Tjärö med öppna sinnen och beredda på att här kan vad som helst hända.

Kom och klappa ormen!

Underveckoslutet kommer #Medieormen förvandlas till en plattform för Sveriges Radios bevakning av Sweden Social Webcamp. Och vi vill hemskt gärna att du deltar. Lyssna, diskutera, eller ifrågasätt vad vi gör.

Det blir geekigt och härligt om  och verktygen för att hänga med i journalistik 3.0.

Redan nu kan du följa taggen  på Twitter eller kolla vad det snackas om i Sweden Social Webcamp . Kanske hittar du någon som står på deltagarlistan som du känner.

Vi hörs!

/ Ronnie Ritterland och Ellen Andersson, Sveriges Radio