Läkare till Eriksborgspraktiken nästa vecka

Nästa vecka kommer den första fasta läkaren till Eriksborgspraktiken i Västerås. För två månader sedan tog Carema över vården på sex privata vårdcentraler i länet och i samband med det sa alla berörda läkare upp sig. Sedan dess har vikarier arbetat på familjeläkarmottagningarna, men snart ser det annorlunda ut.

- Vi har lyckats på väldigt kort tid rekrytera 12 av 17 läkare och nästa vecka har vi två till, säger Carema Primärvårds VD Lars Brune. Även om de flesta av de 17 läkarplatserna i länet är tillsatta kommer det dröja till innan jul innan alla läkare finns på plats, tror Lars Brune.

Nästa vecka kommer den första fasta läkaren till Eriksborgspraktiken i Västerås. Då kommer man återigen kunna lista sig hos familjeläkare, något som inte gått sedan Carema tog över för två månader sedan. Senare i höst ska alla patienter få chans att lista sig och göra ett nytt val av läkare.

-Vi skickar brev till alla 32 000 patienter i början av november, med möjlighet att välja av alla 17 läkarna, säger Lars Brune till P4 västmanland.

Av de nyrekryterade läkarna är hälften kvinnor.