Medieormen på Sweden Social Webcamp

Tricken som förvandlar nördar till ninjor på 20 minuter

Bli snabbare, bättre och tuffare när du gör ditt jobb. Hampus Brynolf lockade till sig Medieormen med löftet om en kul session. På bara 20 minuter går det att bli en ninja på nätet. Pernilla Näsfors  och Marcin Dekaminski  visste inte helt vad de var på väg att ge sig in i.

- Jag erkände just för de andra att jag är här mest för att jag inte orkade byta lokal, bekänner Pernilla.

Ärlighet varar längst... eller?

När Medieormen stod i ladan och tvekade om hur den skulle lägga sig bäst till rätta för att smälta fredagens lunch snubblade Hampus Brynolf över svansen. Och då passade vi självklart på höra vad han hade för argument om att komma på just hans .

Eftersom den här posten trendar åt att gå i ärlighetens tecken får vi erkänna att det gick tämligen lätt att falla för frestelsen av en quick fix. 40 minuter gör dig till en ninja.

Men vad är en webbninja egentligen?

Tolkningen av vad en ninja har för egenskaper var olika hos publiken.

- En ninja är någon som är annorlunda, trodde Macin Dekaminski.

- Jag tror att det är någon som är snabb, sa Pernilla Näsfors.

Men en sak är säker och det är att Hampus Brynolfs ninjakunskaper inte bara gäller nördar. Det här är tricks som alla har användning för, men det kräver förstås lite plugg, förstudier och arbete.

Genom att investera i att lära sig korkommandon och ladda hem rätt program och applikationer till sin dator kan man spara värdefulla minuter, timmar. 

Tiden som går åt att flytta handen och klicka på musen kan vi ju använda till så mycket annat än att jobba.

- Räknar man ihop det så tillslut kanske man till och med ar tjänat in dagar och år av sin arbetstid, menar Hampus Brynolf.

Vad säger ni?

Vill du bli en webbninja eller kanske redan att du är en?