Medieormen på Sweden Social Webcamp

Sweden Social Webcamp som inspiration för att rädda världen

18 min

För Pernilla Näsfors är det i dag en självklarhet att använda sig av webben för att med både små och stora medel hjälpa andra att hitta rätt verktyg för att förändra världen.

- Det kan inte vara en slump att ordet social ingår i både sociala medier och socialt ansvar.

Medieormen har snackat med , it-nörden, entrepenören och  s nya stjärna. Under avslutningsmiddagen lyftes hon fram i , tal om att .

Kinga använde Pernilla som ett bra exempel på en person som använder sitt yrke och sin passion för att göra världen bättre.

Nätverket som Pernilla har byggt upp för att göra verklighet av sina idéer kommer till stor del från de sociala medieplattformarna. Kollegan  är en av dem.

Vill man nätverka, ja då är nördkonferenser som  och just nu pågående Sweden Social Webcamp helt rätt plats att vara på menar Pernilla. Här kryllar det för tredje året i rad av webbnördar, entrepenörer och utvecklare.

Pernilla Näsfors började som civilingenjör inom IT. Men det var bland nördarna som Pernilla till slut hittade stöd och inspiration till att ta det där sista steget. Så hon sa upp sig från jobbet och startade eget.

- Jag har väl alltid haft den där naiva drömmen om att rädda världen.

Och sedan examensjobbet där hon utvecklade en telefonitjänst för kenyanska bönder har det hänt en del. Hon föreläser för ideella föreningar och hjälporganisationer och vill hjälpa andra över tröskeln att tro på sina egna idéer.

- Nu har jag registrerat domänen . Det är en blogg med dagliga små tips på hur alla kan bidra för att göra skillnad.

Och det var just den bloggen Pernillla fick ros för av Kinga Sandén, som också råkar vara en av Pernillas idoler.

- Vi har aldrig träffats förut men haft kontakt på Twitter så det kändes helt naturligt att träffa henne nu ändå.

För den som inspireras av Pernilla men inte vet hur man ska börja är också  ett av hennes bästa tips.

- Sök på hashtaggs i ämnen som intresserar dig så hittar du artikelförfattare eller likasinnade.

Men viktigast av allt menar Pernilla är ändå att känna efter i hjärtat.

- Vad kan du stå och diskutera i timmar? Kom på vad du brinner för och kom igång och gör något. Tänk på utdelningen i vad det skulle kunna betyda för dig att göra skillnad.

/Ronnie Ritterland