Medieormen på Sweden Social Webcamp

"De idéer som kläcks här kan få betydelse för alla"

11 min

SSWC är mycket mer än en intern konferens. De idéer som kläcks här kommer att få betydelse för alla. Det menar  och  som träffar Medieormen för ett eftersnack.

- Vi är över 400 personer här och vi är här för att mötas, någon smart matematikprofessor kan ju räkna ut ungefär hur många möten det kan bli, säger Maria Gustafsson som är beteendevetare och tipsar om teknik i Sveriges Radio P4 i Göteborg.

Medieormen sitter i en trälåda på en äng på Tjärö i Blekinges skärgård. Med gummistövlar på fötterna försöker vi få igång en diskussion och ett samtal kring de stora frågorna. För vad har publiken egentligen för nytta av .

Kan man som journalist på ett konsekvent sätt förhålla sig till att vara både deltagare och reporter.

- Jag tänker inte på det så alls säger Maria Gustafsson, jag tänker att Sveriges Radio det är ju vi och att ni är här för oss.

Men #Medieormen vill inte bara rapportera. Vi vill ha igång en diskussion också. Och ibland krävs det obekväma och kanske till och med svåra frågor för att få fram de där riktigt konkreta svaren. Häng med Medieormen och lyssna på hur tankarna gick bland deltagarna på lördagen.

Vad tycker du? Lyckades vi?