Åre(n) går för Radiosportens Rocky

2009
Nu är det snart två år sedan jag klafsade fram på blöta myrar under femtesträckan i Vasastafetten. Hade tränat på asfalt och löparbana och här befann jag mig mitt i ett barmarksinferno á la Per Elofsson i försäsongsträning, ner till knäna i lera och på blöta hala spångar. Men på något outgrundligt sätt tog jag mig framåt och kunde till slut växla till stabile Peter Sundkvist.

2010
Det small till och hälsenan var av på badmintonbanan i april. Samma dag som Dagge och jag hade snackat om att det var dags för Vasastafettbloggen att komma ut ur sitt ide. Istället fick jag gå in i ett ofrivilligt stafett-ide.

2011
Comeback. Med hel hälsena. Tog fasta på min erfarenhet från 2009. Har kryddat asfaltslöpandet med vandring i Årefjällen. Uppför, uppför bland stock och sten och lera och nerför längs med hala stigar. Kände mig som Rocky i Rocky 4 när han tränar upp sig i oländig terräng inför mötet med Dolph "Drago" Lundgren...

Lördag 20 augusti
...så ni som står och väntar i Evertsberg strax efter kl 12 på lördag. Om ni ser någon nerlerad, sorglig figur som kör Rockys segerdans med händerna uppsträckta nynnandes na-na-naa, na-na-naa. Då är det jag.


Martin Hedberg
martin.hedberg@sr.se