Kadaffi uppmanar folk att kämpa till slutet

1:22 min

Den libyske ledaren Muammar Kadaffi tänker inte ge upp, det sa han i ett nytt meddelande idag. Samtidigt fortsätter de libyska rebellerna mot Tripoli.

I det skrapiga talet, som sändes på libysk tv, uppmanade Muammar Kadaffi libyer från olika regioner att komma till Tripoli för att kämpa till slutet.

Retoriken är uppskruvad och på libysk stats-tv viftade nyhetsankaret Hala Mistrati med en pistol och sa att hon är beredd att dö för att försvara tv-stationen.

Samtidigt närmar sig rebellsoldater från alla håll, de är nu i utkanterna av huvudstaden. Tripolibor sägs ha välkomnat dem med rebellernas flagga, enligt flera nyhetsbyråer. Även inne i Tripoli har det varit strider i dag mellan Gaddafitrogna och motståndare.

Ledare världen över ber nu Muammar Kadaffi att lämna ifrån sig makten efter mer än 40 år. Tysklands förbundskansler Angela Merkel har sagt att det vore bra om Kadaffi gav upp så fort som möjligt för att undvika blodspillan

 Frankrikes president Nicolas Sarkozy bad den libyske ledaren att bespara folket lidande genom att omedelbart lämna sin post. Men den libyske ledaren verkar inte ha några planer på att ge sig frivilligt.

– Jag är med er här i Tripoli och det finns ingen återvändo nu, till den sista punkten på jorden, skrek Muammar Kadaffi.