Linda Evereus blogg

Åh, skolstartsluften!

Det är nåt speciellt med den här tiden på året. Höst och omstart i luften. En aning krispighet, äpplen som faller i marken, löv som gulnar i kanten. Jag får lust att köpa ny skolväska och bänkpapper och släntra fram över en tom skolgård och ana doften av köttfärslimpa från skolbespisningen.

Det är de vackra minnena, så långt borta att de blir sentimentalitet.

Det finns ju också läskiga stora killar, plintar som luktar av ingrodd svett och fasan över att snava i matkön.

Våra minnen och våra upplevelser i och av skolan är många och olika.

Och när jag nu, vuxen och journalist och mamma läser den nya skollagen och läroplanen och samtidigt packar mina barns gympapåsar - ja, då sysselsätter jag mig fortfarande med skolan fast på andra sätt. Nu är jag nyfiken på hur du, som är barn, har det på din skola? Blir du glad när du ska till skolan? Vilket ämnen gillar du bäst?

Hur många lärare har du - och vet du vad alla heter?

Du som är elev, och du som är förälder - ingen vet bättre än just du hur din skola tar vara på dina möjligheter. Kanske undrar du över varför det inte finns tillräckligt många matteböcker? Om hur många elever det får vara i en klass, eller varför det inte blir en förändring - trots att alla tjatat så länge?

Hör av dig till mig - om vad som helst som rör din förskola eller skola - och tipsa om vad du tycker jag borde titta närmare på när det gäller skola och förskola!