Libyen

Instängda reportrar i Tripoli skriver via Twitter

1:29 min

Medan vad som verkar vara slutstriderna pågår i Libyens huvudstad Tripoli, är många internationella journalister på plats. Flera av dem är instängda på ett hotell i centrala Tripoli, men tidigt i morse var BBC:s team ute i staden.

BBC:s reporter Rupert Wingfield-Hayes rapporterar om den glädje han och hans team mötte hos anhängare till rebellerna, när kamerateamet, i bil och iklädda skyddsvästar, körde runt i staden tidigt i morse.

Men att det fortfarande finns motståndsmän kvar blev tydligt när de plötsligt hamnade i ett bakhåll.

Bakhållet, och att det hotell där många journalister bor har omringats av militär, är några exempel på den spända nervositet som råder i Tripoli i dag.

Internationella korrespondenter har främst kommunicerat via skriftliga meddelanden, som bloggar och twitter.

Men de som trots allt har rört sig ute under det senaste dygnet vittnar om å ena sidan glada miner, segertecken i luften och att människor är på väg till huvudstaden Tripoli för att fira Muammar Kadaffis fall.

Å andra sidan är förhållandena förfärliga på Tripolis överfulla sjukhus.

När fångarna i stans fängelse hörde från moskén att Tripoli var befriat, bröt de sig ut. Det skriver Channel 4:s journalist.

Det är också via Twitter vi får veta att den libyska statstelevisionen har stängts av och att rebellerna har tagit över kontrollen.