Slaget om Tripoli ännu inte över

2:02 min

Igår stormade rebellerna Muammar Kadaffis högkvarter Bab al-Aziziya, men fortfarande har inte Kadaffi själv eller hans söner gripits. I huvudstaden Tripoli vågar invånarna inte tro att det är över än.

– Det är mörkt och tyst, vi har ingen elektricitet, och rebellerna bevakar kvarteren säger Tripolibon Rana till BBC.  

Igår stormade rebellerna Bab al-Aziziya, Muammar Kadaffis maktbas.

Euforiska rebellsoldater rev sönder bilder av Kadaffi och sparkade på ett förgyllt ansikte från en raserad staty, de plundrade husen och sköt i luften, men mannen som styrt Libyen i över 40 år, har ännu inte gripits.

Det sägs att han ska ha gjort ett uttalande till en regimtrogen tv-station under natten där han sagt att han drog sig tillbaka från Bab al-Aziziya av taktiska skäl och att han vill bli martyr eller segra.

Regimens talesman Moussa Ibrahim sa att Libyen ska bli en vulkan av lava och eld under inkräktarnas fötter.

Medan vissa rebellsoldater jublande hoppades att det här är slutet på epoken Kadaffi, så sa nationella rådets ledare Mustafa Abd al-Jalil att slaget om Tripoli inte är över förrän Kadaffi och hans söner gripits.

Samtidigt har striderna fortsatt.

Nyhetsbyråer rapporterar om våldsamma strider i ökenstaden Sabha i söder.

I Tripoli vågar människor inte andas ut förrän Muammar Kadaffi tillfångatagits, säger Rana som bor i staden till BBC.

- Vi kan aldrig veta om det är slutet för Kadaffi eller inte, han har miljontals dollar att göra vad som krävs. Vi har hört rykten om att han ska förgifta vattnet, så att han kan förgifta människor här, vi vet aldrig vad han kan hitta på.

– Vi är väldigt glada idag, vi hjälper varandra, lagar mat åt varandra, men vi är också väldigt oroliga, för vi tror inte det är slut än, säger Rana.