Österrike skakas av ännu en incestskandal

1:31 min

En man misstänks ha misshandlat, våldtagit och hållit sina två döttrar avskärmade från omvärlden i 40 år. Vid ett av de misstänkta våldtäktsförsöken ska en av döttrarna ha gjort motstånd, vilket ledde fram till avslöjandet.

Enligt polisen kan övergreppen ha pågått i familjens villa i det lilla samhället utanför Braunau i norra Österrike i flera årtionden.

Det var när en socialarbetare i maj kom in i bostaden och upptäckte den 80-årige mannen liggande på golvet, som historien började rullas upp, säger Martin Pumberger vid Braunaupolisen till österrikiska radion ORF.

Enligt polisen ska de båda döttrarna lida av psykiska funktionshinder och bara ha tillåtits att visats i ett rum i huset och där ha tvingats sova på en bänk. Även modern, som dog för tre år sedan, ska ha hört till offren och ha utsatts för både misshandel och våldtäkt.

De båda döttrarna har inte ha hållits helt instängda i villan, utan ska även ha setts utanför, enligt polisen. Att varken modern eller döttrarna har anförtrott sig åt någon annan under alla år, säger polisen beror på att fadern har haft ett dominant förhållningssätt och har skärmat av alla sociala kontakterna.

Enligt polisen ska fadern ha skadats och fallit vid våldtäktsförsöket i maj och blivit liggande på golvet i två dygn, innan socialarbetaren gjorde upptäckten i huset.

Det var först efter flera veckors samtal med de sociala myndigheterna som döttrarna började berätta om övergreppen.

Polisens utredare säger att de båda döttrarnas berättelser stämmer överens och betecknar dem som trovärdiga.

Fadern har förts till ett vårdhem med hänvisning till den höga åldern.