Sanna Martin

Trafikreporter och sändningsledare

Placerad i Stockholm och sänder rapporter i alla P4-kanalern från Mälardalen och norrut samt under kvällar och nätter över hela landet.

Jobbar med: Rapporterar om läget på vägarna över hela Sverige. Trafikreporter alltså.

Första gången jag var med i radio: Det var sommaren 1985 när jag hade ett vik som nyhetsreporter på Radio Örebro.

Favoritprogram i radio: Det finns många…Nordegren/ Epstein i P1, God morgon världen, dokumentärer i  P1, P3, P4, Oförnuft och känsla, Sommar och Vinter i P1, Vaken med P3&P4 och framförallt lokalradion i P4 som ofta är snabb, direkt och lekfull, t ex Radio Stockholm.

Favoritmusik: Allätare. Bra musik är alltid bra musik, oavsett genre. Det kan vara soul, pop, jazz, rock, folkmusik eller klassiskt. Eller varför inte Dubstep, man får försöka hänga med lite i ny musik.

Radioförebild: Ibland blir man alldeles lycklig när man hör en bra formulering eller ett program som är gjort med inlevelse och skärpa. Det finns en hel hög med förebilder i radio.

Då klappar jag mig på axeln: När jag har tränat, t ex varit och simmat 1000 m. Då säger jag till mig själv ”Heja Sanna, det där kan du göra om snart igen”. Men det är inte alltid budskapet går fram.

Okänd talang: Jag kanske är en hejare på att spela saxofon. En ännu okänd talang isåfall, som jag hoppas upptäcka snart.

Alternativt drömjobb: Ett jobb där man får bära och springa. Det kan bli alldeles för mycket sittande i mitt jobb, så jag skulle kunna tänka mig att ta i med hårhandskarna någonstans. Gärna utomhus. Men om jag inte skulle behöva tänka på försörjningen, så vill jag gå på kurs hela tiden. Det finns så mycket kul man kan lära sig. Glasfusing t ex, eller Rocketyoga.

Teknisk pryl som jag använder mest: Mobilen förstås.

Här kan jag dyka upp: I en segelbåt i skärgården, på ett par långfärdsskridskor på isen, i en kajak, på en foto-  eller konstutställning, på en fest eller i din radio.

När jag ska uppvakta någon så gör jag följande: Kommer cyklande med en tårta på styret, med tända ljus. Eller, om det gäller en flirt: försöker visa mig från min bästa sida och hoppas att det håller i längden.

sanna.martin@sverigesradio.se
08-784 50 00