Hylte

Thang får stanna

4:28 min

Den 16-årige pojken Thang från Unnaryd har beviljats permanent uppehållstillstånd. Det bekräftas nu för P4 Halland av Migrationsverket.

Uppehållstillståndet beviljas på grunden att Thang nu betraktas som ett ensamkommande barn, och att förutsättningarna för att han ska kunna tas om hand som ett barn i hemlandet Vietnam inte finns.

Flera personer, bland annat klasskamrater har engagerat sig för Thang. Hans gode man, Ahova Lood, blev chockad och glad när hon fick beskedet att Thang får stanna.

– Jag var helt förstummad, det kändes helt overkligt på något vis. Från att vi fått beslutet som vunnit laga kraft att han inte får stanna, till att vi fått det till att han har fått permanent uppehållstillstånd - det är helt fantastiskt och ofattbart. Det går inte att beskriva, man blir jätteglad bara.

Har du pratat med Thang?

– Absolut. Jag tyckte han var den första som skulle få veta. Och han var hyperglad verkligen. Han trodde inte att det var sant.

Han har börjat gymnasiet och kan nu fortsätta i lugn och ro…

– Ja, precis. Ovissheten har varit jobbig. Så nu är det befrielse och helt underbart för honom att veta att det är lugnt. Det känns som en seger!