Vad händer i fittan vid orgasm?

3:43 min

Hej underbara Robert!

Jo, det är så att jag är en trettonårig tjej som har några frågor om orgasm.

1. Vad händer med kvinnans - respektive mannens - kropp när man kommer?

2. Kan det synas/lukta i en säng om en kvinna har onanerat där och fått orgasm?

3. Kommer det någon typ av slem/vätska ur fittan när en kvinna får orgasm?

Ha det bra! Är tacksam för svar!

/Sixy Teenagegirl

Hej! Tack för smicker. Självklart ska jag svara så gott jag kan på dina frågor.

1. I samband med orgasm så frigörs en rad hormoner. Dessa ger effekt i någon timme. Efter orgasmen så brukar de flesta få en känsla av tillfredsställelse. Jag fokuserar lite mer på kvinnans orgasm här nedan:

Kvinnans orgasm. När en kvinna kommer så dras oftast mycket av musklerna samman. Sammandragningarna håller på cirka 10 till 50 sekunder. Men det finns även kvinnor som inte får dessa sammandragningar. De flesta kvinnor beskriver också en slags känsla av värme runtom fittan. En del forskare menar att kvinnor får tre olika typer av orgasm:

  • Klitorisorgasm. Muskulaturen runt bäckenbotten dras samman.
  • Vaginal orgasm. Uppträder vid vaginala samlag där livmodern pressas mot djupet eller att fittans framvägg stimuleras. Upplevs oftast när kvinnan gör en kraftig utandning efter att ha spänt.
  • Blandorgasm. Kombination av de två övre orgasmerna. Kan oftast uppnås efter kortare/mer våldsam stimulering än de övre orgasmerna.

Mannens orgasm. När en man kommer är själva sprutet en viktig del av orgasmen. Det är samma här att musklerna dras samman. När musklerna dras samman underlättas spermans genomfart och utstötning ur kuken. Det finns också studier som visar att män som har varit mottagare vid anala samlag får starkare orgasmer. Det är på grund av att sammandragningarna vid anala samlag kan vara starkare.

2. Det syns inte eller luktar inte i sängen när en kvinna onanerar sig själv till orgasm. Det är bara att fortsätta att gotta sig.

3. Det finns körtlar runt ditt urinrör som avger vätska. När du är kåt kan körtlarna tömmas på vätska.  En del kvinnor får mycket, andra lite vätskeutsöndring. Det är också så att när du blir kåt så blir du våt. Dina blygdläppar pressar fram vätska som smörjer dig. Det kan vara det du känner.

Hoppas du fick svar på dina frågor! Hör av dig igen med fler frågor vetja!

Varma hälsningar, Robert.