Jönköping

"Han har betytt så mycket"

3:02 min

Under onsdagskvällen samlades hundratals människor för att sörja Stefan Liv utanför Kinnarps arena i Jönköping, där Stefan Liv under många år spelade elithockey med HV71.

Det var mycket känslor i går när hundratals människor samlades i och utanför Hv71:s supporterklubb North Bank Supporters lokaler. Många var klädda i sina HV71-tröjor och folk stod i grupper och höll om pratade lungt med varandra.

– Det finns inga ord för att beskriva hur man känner sig. Jag tror fortfarande inte det är sant, säger Jimmy Amiltoft som kom till minnesstunden med vännen Tony Klasson och fortsätter:
– Han är världens bästa målvakt och kommer alltid vara det i mitt hjärta.

Under kvällen blev det tydligt vilken stor profil Stefan Liv var i Jönköping.

– Han har betytt så extremt mycket för oss här i Jönköping, han har varit en stor ikon, säger Dennis Persson från Jönköping.

En syn som verkligen sa något om vad Stefan Liv betytt i Jönköping var när Dennis Persson och alla andra tillsammans vandrade upp till Kinnarps Arena med en banderoll längst fram som hade texten Alltid Saknad - Aldrig glömd.

I rondellen framför arenan tändes det ljus och las ner blommor. Vid stora entrén satt en stor bild på Stefan Liv iklädd sin gamla lagtröja, och framför den - ett litet bländande hav av ljus. 

– Det är fruktansvärt, det är en sorg för HV, Jönköping och hela Sverige. Det var en jätteduktig målvakt, säger Linn Bergdalen, som var på plats utanför Kinnarps arena med sin syster Maria Bergdalen.

Tre Kronors förre förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson var i Ryssland när olyckan inträffade. Numera tränar han Atlant Mytisjtji som på onsdagen premiärspelade mot Salavat Julajev. Efter bara 14 minuter avbröts matchen på grund av flygplansolyckan.

– Det är tragiskt det som har hänt. Det är en stor tragedi. Jag lider med Livs familj, hans hustru och barn måste ha det tufft just nu, säger Bengt-Åke Gustafsson som under flera år jobbade tillsammans med Stefan Liv i Tre Kronor.