SKÖVDE

Kraschade butiksentré med hjullastare

1:24 min

En hjullastare användes som murbräcka vid ett inbrott i elektronikbutiken Mediamarkt i Skövde natten till torsdagen. Med hjälp av hjullastaren forcerade tjuvarna väggen vid entrén.

– Vårt säkerhetsbolag ringde mig tjugo i ett i natt och då hade larmet precis gått, säger butikschefen Merlina Poljak Käll.

Det finns pelare utanför butiken som är till för att stoppa inbrott av det här slaget, men i det här fallet hjälpte de inte.

Stal datorer och telefoner
Enligt polisen kom gärningsmännen över en större mängd datorer och mobiltelefoner. Ett vaktbolag hann fram till platsen samtidigt som tjuvarna försvann från platsen.

Än så länge har ingen gripits, men polisen söker efter ett antal personer som sågs lämna butiken i två personbilar. Minst en av de bilarna ska ha haft stulna registreringsskyltar.

En grå Volvo S80 och en grå SAAB 9-3 kombi kunde sedan i skydd av en mjölkbil svänga av länsväg 200, utan att polisen såg om de svängde mot Mariestad eller Töreboda.

Söker förare av mjölkbil
Polisen vill nu komma i kontakt med föraren av den mjölkbilen, för att ta reda på om föraren sett något.

Hjullastaren orsakade stor skada på butiksbyggnaden och det är ännu oklart om det går att flytta fordonet utan att byggnaden först förstärks för att inte rasa.

Hjullastaren stals enligt polisen från Vägverkets område inte långt ifrån elektronikbutiken.

Polisen har nu studerat den övervakningsfilm som finns från inbrottet, och på filmen syns fyra maskerade personer som på omkring fyra minuter sliter åt sig allt de kan komma över i butiken.

Polisens tekniska undersökning på brottsplatsen avslutades på torsdagseftermiddagen. Nu väntar man på resultat av de spår som samlats in.

För ett tag sedan var liknande kupper vanliga i Skaraborg, och flera klädbutiker, juvelerare, klockbutiker och elektronikkedjor drabbades.