Unga i USA har präglats av följderna efter 11/9

1:56 min

Säkerhetspådraget har trappats upp i Washington och New York inför morgondagen när det är tio år sedan terrorattentaten mot USA. I morgon hålls flera ceremonier runt om i landet. Nära 3 000 människor dödades i dåden och den unga generationen amerikaner har präglats av följderna efter attentaten.

– Alla har blivit så rädda det senaste decenniet. Så fort något pågår så tror folk att det är en terroristattack, säger Ty Johnson.

Han jobbar som säkerhetsvakt vid kyrkan, bara ett kvarter från Vita Huset. Det är hit Obama ibland brukar gå på gudstjänst.

I dag är säkerhetspådraget extra stort, inte för att presidenten är här, utan för att bevakningen ökat i hela Washington inför årsdagen av terrorattackerna den 11 september.

Ty Johnson är 20 år, uppvuxen i skuggan av terrordåden. Hans pappa jobbar i försvarsdepartementet Pentagon, och klarade sig med nöd och näppe när ett av kaparnas plan kraschade i byggnaden för tio år sen. Attackerna gjorde att USA helt ändrade kurs, säger Ty Johnson, och en ung kvinna som går förbi kyrkan håller med.

– Terrordåden har lett till en kultur byggd på rädsla, tycker 23-åriga Megan Maraglia, och det påverkar politiken på alla plan.

I morgon hålls ceremonier för att hedra minnet av terrorns offer både här i Washington, i New York, och i Shanksville i Pennsylvania - där ett av de kapade planen störtade för tio år sen.

20-åriga Ty Johnson säger att attentaten påverkat honom på många sätt - inte minst när det gäller yrkesplanerna. I höst går han i pappas fotspår, och tar värvning i flygvapnet.