Fyra anhållna efter terrorgripandet i Göteborg

1:35 min

Det är fortfarande oklart vad som låg bakom polisinsatsen i Göteborg, då fyra personer greps misstänkta för terroristbrott. Gripandena gjordes i närheten av konsthallen Röda sten, som ligger intill Älvsborgsbron. Enligt TT har de fyra misstänka anhållits och tre har fått försvarare.

– Framåt midnatt kom polisen och kallade ut mig och sa att man ville utrymma huset för att det fanns ett hot mot huset, säger Mia Christersdotter Norman som är verksamhetschef för konsthallen Röda sten.

Vet du om de hittade någonting?

– De har inte hittat någonting. Nu är vi på plats igen och vi kommer att öppna som vi har planerat, de säger att det inte finns något hot.

De fyra personerna är misstänkta för förberedelse till terroristbrott. Enligt Säpo som håller i ärendet finns det inte någon anledning till allmän oro i samhället. Det är nuläget inte känt om det var konsthallen eller Älvsborgsbron som var målet för det misstänkta terrorbrottet.

– Gripandet skedde med hjälp av nationella insatsstyrkan och polismyndigheten i Göteborg. Säkerhetspolisen gör bedömningen att det i nuläget inte finns någon anledning till allmän oro i samhället, säger Sara Kvarnström som är informatör på Säkerhetspolisen.

Enligt nyhetsbyrån TT har de fyra misstänka anhållits och tre har fått försvarare. Den fjärde väntas få en försvarare på måndagen.

Agnetha Hilding Qvarnström som är vice chefsåklagare vid åklagarkammaren för säkerhetsmål, vill inte kommentera ärendet alls, just nu.

– Jag kan inte uttala mig något alls om utredningen i det här läget, utredningen är precis i sin början, så vi får se hur det utvecklar sig. Så här långt som vi har kommit så kan jag inte delge några uppgifter, säger hon.