Moderaten Per Bill togs av polis berusad i Stockholm efter våld mot tjänsteman

Den moderate riksdagsmannen Per Bill från Uppsala placerades i fyllecell i Stockholm efter att ha uppträtt berusad och våldsamt utanför en krog i Stockholm. En förundersökning har inletts och Per Bill misstänks nu för våld mot tjänsteman.

Det var igår eftermiddag som en vakt utanför en krog vid slussen i Stockholm, ingrep mot en kraftigt berusad man med barnvagn. Mannen var alltså den moderata riksdagsmannen Per Bill från Uppsala.

Exakt vad som hände vill polisen inte uppge i nuläget, hela anmälan är belagd med sekretess, men det var med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och brottet våld mot tjänsteman som polisen tog hand om Per Bill.

Åklagaren Katarina Bergström, säger till Upplandsnytt att hon inlett en förundersökning, men vill inte närmare kommentera det som hänt.

Enligt kvällstidningarna idag hade Per Bill, som har ett stort vinintresse, varit på en vinprovning då en kvinnlig ordningsvakt såg honom vingla fram på trottoaren tillsammans med sin ettårige i en barnvagn,  farligt nära trafiken.

När hon ingrep ska han ha blivit våldsam och hon lyckades efter visst tumult sätta på honom handklovar innan polis anlände till platsen.

Per Bill har blivit moderaternas talesman i alhoholpolitiska frågor och har protesterat mot dom hårda införselreglerna och den svenska alkholpolitiken.

Upplandsnytt har sökt Per Bill för en kommentar, men utan resultat. Moderaterna håller en presskonferens klockan tre i eftermiddag med anledning av det här.